Varjotyöskentely

Kuinka ”ylittää” rakenteet, uskomukset ja tunteet, jotka rajoittavat osallistumista elämään autenttisuutena itsenään?

Rakkaus on ainoa vastaus.
Jos et ole itsellesi rakastavaa seuraa, et pääse pitkälle.
Et myöskään ottamatta täyttä vastuuta valinnoistasi!
.Rehellinen tietoisuus on tiesi.

Self / Itseys / Autenttisuus

Kun kirjoitan Ensisijaisesta Suhteesta, viittaan sillä suhteeseen Itseyteen, tai Selffiin (eng. Self). Puhun mieluummin Suhteesta, kuin jostain helposti erilliseksi tulkittavasta Selfistä. Self ei koskaan ole erillinen, mutta koska siitä voi puhua käsitteenä, sen käsitteellistämätön todellisuus saattaa hämärtyä järkeistäjälle. Autenttisen Itseyden laatu erottuu nimenomaan tavassa suhtautua todellisuuteen. Tämä utelias suhtautumistapa on ainoa väylä elämän suurimpiin mysteereihin, kuin myös ainoa edellytys onnistuneeseen varjotyöskentelyyn. Kun käsittelen nyt persoonan tason terapiaa, riittää meille kapeampi ymmärrys Itseydestä, ja sen avaamista porteista, sillä Suhde itse opettaa Itsestään, henkilökohtaisesti. Et tarvitse siihen laisinkaan sanoja. Mutta saatat tarvita vinkkejä sanattomaan tilaan pääsemiseksi. Uppoudumme tämän sivun lopussa transpersonaaliseen ulottuvuuteen. Riittäköön meille siis toistaiseksi ymmärrys Selfistä tietoisena ja koherenttina tasapainotilana kaikkien olevaisuuden puolien kanssa. 

Varjotyöllä (shadow work), tarkoitetaan sen alueen tutkiskelua, jonne hautautuvat traumamme ja patoamamme asiat ja niihin sitoutuneet energiat ja tunteet. Nuo asiat ovat enemmän tai vähemmän voimakkaita, riippuen siitä, kuinka voimakkaita energioita kokemuksiin sitoutuu. Niille tyypillistä on, että nämä asiat on toiseutettu, ja erillistetty – laitettu mielensisäiseen laitokseen, jossa niitä käsitellään erityistapauksina – irrallaan muusta. Samalla, kuin tämä on varjon muodostumisen edellytys, se on myös sen ainoa ongelma. Inkluusio ja hyväksyntä ovat siis ne työkalut, joilla solmut aukeavat! Sinun ei tarvitse tietää kovinkaan paljoa. Voit olla utelias. Voit olla avoin, myötätuntoinen ja kuulias sille systeemillesi, johon, ja josta käsin ajoittain olet joko rauhaisasti tai kiihkoisasti vuorovaikutuksessa itseesi ja ympäröivään todellisuuteen. 

Sisäinen työskentely tehostuu huomattavasti ympäristöissä ja elintavassa, joissa voidaan kokea turvaa, ja luottamusta, sillä varjoon heitetyt ja hylätyt osat kokevat pelkoa, epätoivoa ja epäluottamusta sitä persoonaa kohtaan, jota elät, kuin myös elämää ja muita ihmisiä kohtaan. Sinua on kohdeltu kaltoin, ja olet kohdellut itseäsi kaltoin, kuitenkin pääosin parhaimpasi mukaan – niin itsesi arvostamisessa, kuin halveksumisessa. Nämä fragmentit eivät ole tulleet kuulluiksi, eivätkä nähdyiksi, ja lymyävät sen vuoksi varjoissa – odottaen vapautustaan osaksi Itseydessäsi vallitsevaa kokonaisuutta, tasa-arvoa ja harmoniaa, Mitä sinä olet. Mikä kiitollisuus olla yksi, eheä itsensä, eikä vieras itselleen! Vain täältä käsin voidaan parantaa. Parantaminen virtaa kokonaisuudesta osiin. Ja kokonaisuus laajenee aina, ja ikuisesti.

Vetovoima osien ja kokonaisuuden välillä on väistämätön.
Vain kunkin tahto manipuloi tätä kohtalon matkaa.
Siksi sirpaleet nousevat esiin, ja se on oikein.
Se on hyvä
.
Itse asiassa prosessin vastustaminen on suoranainen voimannäyte!
Eiköhän sen kamppailun voisi jo lopettaa?

Sisälle katsomisen pelko

Kuka sinä olet? 

Se, miten koet vastauksen tuohon kysymykseen, vaikuttaa merkittävästi halukkuuteesi katsoa sisäänpäin – mielen syvyyksiin, itsesi ytimeen, elämän tapahtumiin ja siihen valtavaan määrään oppimateriaalia elämässä, mitä olet sekä omaksunut, että vältellyt näkemästä, mutta johon olet joka tapauksessa reagoinut, ja minkä pohjalta olet elämässäsi tehnyt valintoja. Jos olet vältellyt kohtaamasta todellisuutta, mikä sinua on estänyt?

Kun harhaminä katsoo sisälle, ei pimeydelle näy pohjaa. Ei loppua kaaokselle, ei merkityksettömille silloille asioiden välillä. Sinussa operoi kaksi ajattelijaa. Toinen on luontainen, harmonian periaate, toinen kaaoksen – vain koska sitä ei ole vielä tuotu Valoon. Valolla tarkoitan kokonaisuutta, ehyttä ja ristiriidatonta tilaa. Varjo puolestaan on kaikkea sitä, mitä ei ole osattu sovittaa osaksi sitä kaikkea. Sen merkitys on hämärtynyt, minkä vuoksi mieli torjuu sitä. 

Valon tila on parantava rauhan ja turvan tila. Sen sijaan jatkuva stressi, kiire, varuillaanolo ja turvattomuus pitävät sekä psyykkeen että kehon jännitystilassa. Se voi tehdä sinut varsin tietoiseksi jostain asioista, mutta syvätason työ edellyttää tilaa, ja rauhaa, turvallisia ihmissuhteita ja valinnan elää autenttisesti. Positiivinen asennemuutos itseä kohtaan on edellytys, sillä jos ihminen näkee itsensä surkeana, voimattomana, pahana, syyllisyyden kalvamana, häpeällisenä – ehkä toisin sanoen – sisäisesti rumana, muuttumattomuuden toivottomuudessa, miksi hän haluaisi edes katsoa sisäänsä? Eihän sieltä löydy edes mitään uutta? Ei sillä ole mitään väliä. Korkeintaan lisää pahaa ja surkeutta, ”joka jo olen”. Näin puhuu varjo, ja mielen päätös olla näkemättä. Näin puhuu torjuttu osa itsestä. Pelko, joka ’pimeyden’ kohtaamiseen liittyy, on loppujen lopuksi seurausta vain identiteettiongelmasta ja/eli vääristyneistä uskomuksista elämää ja itseä kohtaan, uskomuksista, jotka on oikeutettu oikein tai väärin tulkituilla elämänkokemuksilla. Pimeys juontuu ratkaisemattomasta ongelmasta ja jännitteestä, ja kuvastaa hyvin tarkasti mielentilaa, joka on eksynyt nykytodellisuudesta. Se, mille ei ole olemassa ratkaisua, olisi absoluuttista pimeyttä. Ehkäpä lopullisessa mielessä, pimeys on vain harhaa, sillä jos kaikki on mahdollista, on se, minkä mieli tuomitsee ja leimaa itsensä ulkopuolelle, varjostettu tietoisuuden ulkopuolelle, ja siten siitä tulee mustaa. Se, mikä ei seuraa mitään varteenotettavaa logiikkaa on kaaosta, ja on oikeutetusti pimeyttä. Tärkeää on kuitenkin tiedostaa, että mielen päätös olla näkemättä koristelee pelottavaksi kaikki kuvat ja kokemukset, vähättelemättä ollenkaan kokemusten kamaluutta. Todellisen Itsesi ei kuitenkaan tarvitse puolustautua ollenkaan. Pelko ei kumpua sieltä, vaan vain siitä, mikä ei ole ikuista, ja täten erillistä. 

En ole tarinani ihminen,
mutta olen ollut vastuussa jokaisesta valinnastani.
Minä olen tahtonut näin.

Traumatisoitumiseen liittyen valinnat, joihin viittaan, ovat hämärtyneestä harkintakyvystä käsin tehtyjä. Ne liittyvät haavoihin suhteessa elämään, eli myös itseensä ja toisiin. Haavat puhuvat sinulle pimeydestä, vaikka todellisuudessa pimeyden takaa löytyy vain Valo, Rakkaus ja Rauha, sillä juuri sitä todellisuutta jotkin vaikuttimet meissä vastustavat. Ja joissain tapauksissa niin on hyvä, sillä rakkauden kipeät osat meissä vastustavat kaikenlaisia tarinoita Valosta, Rakkaudesta ja Rauhasta, identiteettinä tai kokemuksena. Sen todellisuus ei ole tarina, mutta siitä puhujat – keitä he ovat? Tarinoita itsekin? Autenttisuus ei silti tuomitse tarinoita, mutta se ei myöskään lämpene illuusioille. Autenttisuuden vastustaminen juontuu nk. Alkuhaavasta – ensimmäisestä ja syvimmästä viillosta, jolla todellisesta itseydestä on vieraannuttu – millä ei ole ollut mitään todellista vaikutusta. Sillä siinä missä trauma ymmärtää itsensä muuttumattomana, epätoivossa, terveys sinussa loistaa muuttumattomassa luottamuksessaan. Sen on vain annettava ilmentyä. Se on täydellisen yksinkertaista. Rauhakin on sitä vakaampi, mitä tietoisemmin pystyt pysymään itsessäsi sillä matkalla, jolla varjot tulevat kääntymään sinua vastaan, ja sinä valitset uudelleen. Miksi enää häpäistä itseään sisäisesti?

  Se, mikä sinussa on totta, on aina ollut, ja aina oleva
Täydellinen, eheä, Yksi
Viattomuus monikokonaisuudessaan!

Kun uskot, luotat, ja hyväksyt, että sinun perimmäinen todellisuutesi on puhdas ja virheistä vapaa, riippumatta siitä, millaisia kauheuksia olet elämässäsi tehnyt tai kokenut, tai miten kuinka tahansa kamalasti mielesi sinua simputtaa, voit kenties sallia tietoisuutesi laskeutua kuuntelemaan Itsesi lempeää sointia. Muistaessasi sen, on sinun helpompi katsoa pimeydessä piileskelleitä ihmiselämän ihanuus- ja kauheuskokemuksia myötätuntoisesti ja armollisesti. Enää ei tarvitse piilotella todellisuudelta, ei itseltään, ei vapaudessa, vaan syleillä itseksesi kaikki palasesi ja sirpaleesi – sillä todellisuutesi, sisäinen rakkautesi, vain laajenee ja laajenee persoonasi jokaiseen soluun. Siksi aikaisempi strategia hylätä on korvattava hyväksynnällä ja inkluusiolla. 

Se ei jätä ketään pois, ei hylkää, ei jätä jälkeen, vaan parantaa kaiken eheäksi kokonaisuudeksi.
Sinä olet Valo, Rakkaus ja Rauha.

Oletko valmis vierailemaan hylätyssä talossasi? Sinua odottaa seinätön palatsi!

Jos olet sekaisin, et voi navigoida labyrinttia!

Vielä viisauden sana ennen viidakon pimentoa

Sisäinen perfektionisti, eli arvottomuus, eli tarkoituksettomuus, näkee varjotyöskentelyn keinona tavoittaa sisäinen ja/tai ulkoinen moitteettomuus. Se on tarpeetonta. Korkeimmillaan se edustaa tarvetta, joka kumpuaa todellisen tarkoituksellisuuden puutteesta elämässä. Ihmiselämä on rajallinen, ja rajallisuus on epätäydellisyyttä. Se on täysi kulmikkaassa konstellaatiossaan. Täydellisyyttä ei löydetä täältä, vaan se on jo olemassa – juuri nyt, luomakunnan sellaisuutena tässä hetkessä, ja äärettömässä todellisuuden luonteessa, joka lepää täydellisessä järjestyksessään tässä ja nyt. Täydellisyys yksilöllisellä tasolla sen sijaan määrittyy sen mukaan, mitä ihminen on luomassa ja tavoittelemassa. Tarkoitus ja päämäärä määrittävät keinotekoiset käsitteet oikein ja väärin. Eikä kyse ole edes oikeasta ja väärästä – vain siitä, palveeleeko mikä tahansa asia omaa polkua vai ei. Ykseys ja/eli johdonmukaisuus on oman polun tunnusmerkki. Jos sisäinen työ auttaa siinä, se on mitä merkityksellisintä. Siksi sisäiseen työhön liittyy sama viisaus kuin ulkoisiinkin muutoksiin.

 

Minkä on omassa elämässä muututtava, jotta uusi tulisi mahdolliseksi? 


Mitään tehokkaampaa keinoa tämän selvittämiseksi ei ole, kuin lähteä rohkeasti muutoksen suuntaan. 
Vastaa elämän kutsuun!
Menneisyys kyllä vastustaa.

Kysyy vielä…kerran ja ikuisesti
”Nousetko varmasti laivaan?”
Sitäkö tahdot`?
Ja vahva antaa kyyneleet
Ja Tuli kuivaa!
Mestari lepää ilman draamaa.

Polunpäät ja triggerit

Mieli viestii jatkuvasti. Yksi viestinnän väylä on projisoiminen. Kun mieli heijastaa ihmisiin asioita, joita heissä ei välttämättä ollenkaan ole, on kysymys joko harhautuksesta tai alitajunnan tietoiseksi tekemisestä. Viestejä saadaan myös unissa, ja koko elämä, itse asiassa, tuntuu vastaavan joihinkin ehkäpä tiedostamattomiinkin kutsuihimme – tuoden luoksemme asioita, kenties toistuvasti, jotka mahdollistavat sen tiedostamisen, millaisia tietoisia tai tiedostamattomia vaikuttimia meissä itse asiassa liikkuu. Jos olet kuullut vetovoiman laista, viittaan nyt siihen verrattavaan ilmiöön. Jos ihminen osaa olla rehellinen itselleen, tunnistaa hän kyllä, miten elämä puhuu hänelle. Silloin kyseessä on jokin varteenotettava asia, mutta ihminen voi myös kaikessa viisaudessaan yksinkertaisesti harhailla menemään, mikä on loppujen lopuksi intentionaalista itsensä sumuttamista. Jos jokin tietty asia toistuu, on sitä jo korkea aika tarkastella myötätuntoisessa uteliaisuudessa. Mutta sillä ei nyt ole niin väliä, ajatteleeko, että universumi vastaa ”tilauksiin” paljastaen herkkäluontoisia tai vankkoja salaisuuksia, toiveita, unelmia sekä sabotaasiyrityksiä, vai että sattumankaupalla syntyneet tilanteet yksinkertaisesti tarjoavat mielellesi mahdollisuuden heijastaa sisältönsä maailmaan, ihmisiin ja asioihin. Joka tapauksessa, tuo sisältö kulkee kanssasi nyt, ja sinä olet sen kanssa tekemisissä. 

Polunpää on löydetty, kun tietoinen mieli on saapunut johonkin risteyskohtaan. Se voi olla sisäinen tai ulkoinen konflikti, mutta joka tapauksessa ihminen triggeröityy, kun ulkoinen ja sisäinen todellisuus eivät kohtaa. Täten tuodaan näkyväksi valinnan paikka. Mahdollisesti se peilaa sen, että on olemassa kaksi keskenään ristiriitaista päätöstä, eikä päätöstä ole vielä tähän mennessä muutettu. Sinun on tehtävä päätös, koska muuten mieli tulee kysymään ikuisesti, miten suhtaudut tilanteisiin. Ja jos haluat rauhaa, on sinun tehtävä päätös, joka mahdollistaa ymmärrystä, sillä ymmärrys pyytää tietoa, ja kuvastaa rauhan periaatteita. Hämmennyksen tilassa ei kuitenkaan ole olemassa mitään tiettyä suuntaa – on vain tietynlainen määrittämätön tai ehkä myös tunnistettavissakin oleva tunne tai kaavamaisuus vain – jokin, joka pysäyttää tarkastelemaan tarkemmin, tai pakenemaan kahta kauheammin. Kysytään valintaa. Tarkoitan tällä sitä, että tietoinen mieli aivan kuin seuraa jotain polkua tiettyyn pisteeseen asti, mutta ei pysty enää etenemään tutkiskelussa pidemmälle. Näissä kohdissa ihmisen kokemuksen valtaa jokin ylitsepääsemätön tunne tai heikompi tai vahvempi intuitio siitä, että se, mikä tuntemattomassa odottaa, on merkityksellistä. Kiitä itseäsi, jos löydät itsestäsi rohkean luottamuksen antautua sitä kohti! Luvassa on valtavasti elämää ja oivalluttavaa todistettavaa! En kuitenkaan voi kuin korostaa turvallista seuraa alitajuntaan sukeltamisessa, jos koet vielä suhteellisen heikkoa emotionaalista kannattelua itsessäsi.

Jos et ole itsellesi hyvää seuraa, et pääse pitkälle. Ja vaikka olisitkin, oletko tarpeeksi vahva (itsessäsi/myötätunnossasi) kulkemaan tien suojausmekanismiesi tuolle puolen yksin?
Ehkä olet!

Tunteet

Polunpäät voidaan tunnistaa (usein, ehkei kuitenkaan aina, myös) tunteista. Tarkoitan nyt tietenkin tunteita, jotka ovat laadultaan jotain, mitä yleisimmin kutsuttaisiin negatiivisiksi. Tosin positiivisetkin tunteet voivat kätkeä alleen tuskaa – sen tunnistaa siitä, onko ilossa rauhaa, sillä rauha on suurin. Rauha on kokonainen, joten rauhasta kumpuava ilo, äänetöntä.
Mutta miksi nuo tunteet ovat niin epämukavia? Väittäisin, että ainakin osittain siksi, että niiden vastustaminen on kamalaa. Ja toinen tekijä tuskallisuudessa on tietenkin se kipu, mitä ei ole vielä tehnyt selväksi itselleen. Mitä sitkeämpi tunne on, sitä voimakkaammin psyyke suojelee sinua. Miltä se suojelee sinua? Sepäs onkin sinun tehtäväsi selvittää. Siitä polun seuraaminen alkaa, eikä edistystä tapahdu tietämällä. Ainoastaan kysymällä ja hyväksymällä. Tunne puhuu sinulle. Koko systeemisi kertoo sinulle jatkuvaa tarinaa. Se kertoo sinulle koko elämänsä. Ja lahja on suuri ottaessasi sen vastaan.

Teksti avautuu alleLue lisää tunteista

Projisoiminen

Huomaan ainakin itse, että kun en ole itsessäni – tai keskuksessani – mieleni alkaa värittämään maailmaa ja ihmisiä erilaisilla tarinoilla. Kun en ole läsnä todellisuudessa, ja olen astunut harhaan, näen harhoja joka puolella. En ole kokonainen, ja sen vuoksi jakomielitautisuuteni tarttuu kaikkeen, mitä katson. Olen kadottanut todellisuuden näkyvistäni. Kuulen ihmisten puheissa sävyjä, joita niissä ei ole. Tulkitsen asioita negatiivisessa – tai yltiöpositiivisessa valossa. Ajattelen yksinäisyydessäni ihmisistä asioita, jotka ovat täyttä valhetta. Ja näen tarpeeni ja pelkoni heijastuvan ihmisiin. Miksi mieli tekee näin? Miksi ihminen tekee näin? En ajattele, että se missään nimessä olisi sairaus. Se on seurausta fragmentoitumisesta.

Tarpeiden suhteen voi olla, että jos mieli tarjoaa mielikuvia tarpeiden täyttymisestä, ja se vaivaannuttaa sinua, on sinun ehkä hyvä tarkastella suhdettasi tarpeisiisi. Jos tarpeesi eivät täyty, etkä pääse niiden merkitykseen käsiksi, mieli keksii jonkin toisen kanavan niiden täyttämiseksi. Erilaiset perversiot voivat syntyä tätä kautta, kun osa itsestä tahtoo jotain ja osa kieltää sen. Transpersoonallisuudessasi sinulla ei kuitenkaan ole tarpeita. Vain ihmisellä on, jota luot korkeammasta olevaisuuspuolestasi käsin.

Jokainen etsii vain Itseään. 
Korkeinta mahdollista itsensä ilmentymismuotoa.

Se on jumalallinen, transpersonaalinen, henkinen,
yliveto.
Sen rauhaisassa merkityksessä.
Sillä mitään ei puutu.

Teksti avautuu alleLue lisää projisoinnista

Osat ja fragmentit

Kuva IFS-instituutin sivuilta

Suojelivat ja suojeltavat

Managerit

”Osia, jotka pyrkivät operoimaan systeemiä tavoilla, jotka minimoivat karkoitettujen aktivoitumisen (mahdollisuuden).”

Exiles, karkoitetut

”Osia, jotka ovat eristyneet systeemin sisälle oman turvallisuutensa takia tai muun systeemin suojelemiseksi.”

Firefighters, Palomiehet

”Osia, jotka toimivat heti karkoitetun aktivoituessa rauhoittaakseen karkoitettuja tai harhauttaakseen systeemiä niiltä (dissosiaatio).”

Managerit

Pomon ääni, vaan kenen sydän?

Teksti avautuu alleNäytä managerin kunto-ohjelma!

Henkistäjä - managereistä pyhin

Suojausmekanismit voivat kehittyä. Ne voivat saada uusia lisäyksiä ja laajennuksia strategioiden repertuaariin. Niiden funktio ei muutu, mutta niiden sisältö ja muoto voivat saada yhä kaunistellumpia ja hyveellisempiä ilmaisukanavia. Henkistäjästä on erillinen artikkeli!

Palomiehet

Siinä missä manageri, sisäinen personal trainer, pitää junan liikkeessä, jatkuvasti, on palomiehille varattu oma osansa trauman hallitsemisessa. Kipu ja tuska, jota palomiehet sammuttavat on lamauttavaa. Se ei missään nimessä saa pintautua. Siispä palomiehet astuvat kuvioon vasta tulipalon syttyessä! Niiden tehtävä on tärkeä, ja ne on otettava tosissaan. Esimerkkejä palonsammutusyrityksistä ovat mm.

Näytä sammutusyritykset!

Karkoitetut

Ihmiselämä on kummallinen selviytymistaistelu. Avuton ihmislapsi syntyy arvaamattomaan todellisuuteen, joko elossa, vammautuneena tai kuolleena. Varhaislapsuuden koettu rakkaus, yhteys sekä pelko näyttäytyvät omissa väreissään myöhemmin ihmiselämässä. Jos haavoja ei ole pystytty parantamaan traumaattisten kokemusten jälkeen, on emotionaalinen verenvuotaminen jollain tapaa saatava hyytymään. Juuri tuota tehtävää toimittavat sekä managerit että palomiehet. Huomaatko, kuinka psyyke edelleen kuvittelee elävänsä menneisyyttä? 

Silloin ei ollut tilaa, eikä ole nytkään!
Silloin ei ollut turvaa, eikä ole nytkään!
Tämä on todellisuuteni

Näissä sanoissa mieli on selvästikin juuttunut menneisyyteen. Niin karkotetut ovatkin, ahdingossa. Ikävä on tilanne, jossa ihminen luo itselleen lisää tilatonta, turvatonta ja epätyydyttävää elämää (manageristrategiat), jottei vapautuisi karkotettujen kaipaamaa tilaa ja turvaa. Mitä todennäköisemmin mielen ollessa jumissa tällaisella pakomatkalla, stressaavassa menneisyydessä, on tulevaisuus pelkkä toistuma haavoista, ja niiden välttelystretigoista, joita ihminen vaalii ylväästi tai uhriutuen niiden mukana. 

Karkoitetut ovat niitä fragmentteja, kokonaisuudestasi sivuun sysättyjä, jotka ovat omistautuneet käsittelemättömän kivun kantamiseen. Ne odottavat, ajan loppuun saakka. Niistä ei pääse mitenkään eroon, sille ne ovat osa sinua. Kun hyväksyt sen, olemuksesi hymyilee. Samaan aikaan ovi on avattu pimeyden urheille valonkantajille.

Jokainen on itse luonut nämä osansa. Sinä olet vastuussa niistä. Kuinka kohtelet heitä, jotka ovat jääneet sisäisen ja/tai ulkoisen sodan pauhuessa jälkeen? Et pääse luovasta vastuustasi eroon. Sen vuoksi kipu syntyy erillisyydestä itsestään. Se on haava suhteessa Itseen, elämään ja muihin ihmisiin. Se on haava, joka johtaa rakkaudellisen todellisuuden hämärtymiseen. Henkisessä, filosofisessa ja psykologisessa kirjallisuudessa tuota ilmiötä puhutellaan erillisyytenä. Erillisyys on kuitenkin harhaa. Koko elämä tapahtuu jaetussa tilassa, et voi kieltää sitä sen enempää kuin voit jakaa itseäsi itsenäisiin kappaleisiin – et kokonaisuutesi hinnalla. Siitä huolimatta ihminen voi tehdä erillisyydestä itselleen todellisuutta välttääkseen sitä kipua, jota on kokenut monet kerrat pettyessään rakkauteen, muihin ihmisiin, ja ehkäpä myös maailmankaikkeuden luojaan? Tämä on Alkuhaava.

Silmitön voi olla raivo epäoikeudenmukaisuuden edessä,
ja katkeran pohjaton tuo suru siitä, mitä rakastaa, ja josta joutunut luopumaan.
Elämän hyvyydestä.
Rakkauden todellisuudesta.
Totuudesta, jota rakastaa yli kaiken muun.

Ymmärrettävästi siis, voi olla helpompaa kieltää Rakkauden Todellisuus ja sen pohjimmainen merkitys, mutta se ei johda mihinkään. Se on Laki. Todellisuus on rakennettu niin. Psyyken suojelivat taistelevat luontaista itseparantumisperiaatetta vastaan harhauttamalla ja luoden aina uudelleen ja uudelleen tarvittavan etäisyyden karkoitettuihin, jottei tuskataakka pursuaisi ”niskaan”, (ehkä joillakin myös sinne). Mutta taakan voi antaa pois. Vain sinä voit antaa sen pois. Ja siksi, aivan ensimmäiseksi, taakka/informaatio/energia otetaan vastaan. Vasta silloin sinua voidaan todella auttaa. 

Ja koska sinä olet Rakkaus, voit auttaa itseäsi vasta silloin.
Rakkaus on vastaus.
(epä)Identiteettinäsi.

Otatko lahjasi vastaan?

Transpersonaalinen ulottuvuus

Kuoleman tuolla puolen

Kohtalokas valinta

Todellisen Itsesi ei tarvitse puolustautua, mutta se tekee sen elämän puolesta. Hyökkäämiselle on vielä vähemmän syytä. Sinä et myöskään millään tapaa pelkää kuolemaa – tai varjohahmoja. Mikä pelottaisi kuolematonta, ja todellista? Elämä arvostaa itseään myös nk. kuoleman jälkeen. Kuolema on joillekin rauhaisa siirtymä, ja joillekin pelon ja harhakuvien sävyttämä. Siitä ei siis kannata kertoa tarinoita, vain tarinat luovat pelkoa generoivaa jännitettä. Mutta joskus tuskan kohtaaminen voi tuntua kuolemalta. Pidän kuolemasta vertauskuvana tälle henkisalkemistiselle prosessille, jossa ihminen hyppää Tuntemattomaan, ja palaa tuntemaan itseään ja maailmankaikkeutta kaikessa moniulotteisuudessaan yhä syvemmin ja laajemmin. Mitä vähemmän ihmisessä on pelkoa sitä enemmän hän näkee, kokee ja tietää. Ollessaan Itse Elämä, rakastaen Sitä Itsenään, voi hän nähdä siitä Kaiken! Jokaisen perintöoikeus! Onneksi olkoon! Vapautuessaan taakoistaan, vapautuu ihmisen systeemiin niin paljon energiaa, tilaa ja luovaa potentiaalia, että elämä tuntuu aivan uudelta. Vanha kärsimyskeho on kuollut. Se on elävöitynyt elämällä Itsestäsi. On palattu Yhteyteen. On palattu Suhteeseen. On palattu todella elävien kirjoihin. 

Sisälle katsomisen ansa

Varjotyöskentely käsittelee vain sitä, mikä ei ole kuolematonta, eli egoa, tosin egokin on kuolematon, jos se ymmärretään erillisyyttä luovana intentiona – tahtotilat ovat valintoja. Sisäinen työskentely muuttuu turhanpäiväiseksi perfektionismiksi ja itsetärkeyden ansaksi, jos se ei sisällä jotain korkeampaa tarkoitusta siitä, mitä varten työtä ylipäänsä tekee. Ego on työväline, ei tarkoitus itsessään. Se muodostuu ansaksi, kun tuo luotu rakennelma pompottelee emootioita, ajatuksia ja uskomuksia omien seiniensä sisällä. Ego on suljettu systeemi – tosin sitä voidaan opettaa. Mutta kuka koodaa uudet säännöt? Tällä prosessilla on väliaikaista merkitystä. Rakennelman ollen valheellinen, se ei kuitenkaan johda mihinkään absoluuttiseen merkitykseen. Silti suhtautumisella sisältöön on merkitystä. Se on kenties ainoa joka tapauksessa toimiva tapa ylittää rakennelma, ja astua Todellisen Itsesi Rauhaan. Sinä et ole se ihminen, joka luulet olevasi, sillä sinussa asustaa jotain paljon suurempaa ja viisaampaa.

Vain se sinussa tavoittelee parantumista,
mikä ei ole tervettä.
Vain se sinussa pyrkii valoon,
joka ei siellä ole.
Vain se sinussa pyrkii työstämään varjoja, 
joka on varjo itse.
Kuuntelisitko siis sitä?

Ongelmaa ei ole
Miten sen voisi uskoa?

Armo - Kohtalokas valinta

On olemassa piste, jonka jälkeen on mahdotonta kääntyä takaisin. Piste on näennäinen paradoksi, sillä kohtaloa on mahdotonta väistää. Kohtalokkaan rakkauden vaikutuksen on siis jatkuvasti oltava toiminnassa. ”Varjotyöskentelijä” kyllästyy jossain vaiheessa egonsa louhoksen yksityiskohtien tonkimiseen. Se ei ole johtanut mihinkään. Miksi? Hän on jo oppinut uuden suhtautumistavan siihen sisältöön, ja oppinut sen jo ties kuinka monta kertaa – hän on voinut tulkita aina uudelleen ja uudelleen sen, mihin on huomionsa kiinnittänyt – eikä mikään ole muuttunut… 
Hän on ymmärtänyt olevansa jotain aivan muuta.

Armo on kohtalon sanelemaa, sillä armossa ihminen lunastaa itsensä takaisin. Ihminen – jolla tarkoitan egoa, eli piintynyttä identiteettiongelmaa – ei itse kykene tappamaan itseään. Vain Rakkaus surmaa harhat. Lempeästi. Mitään taistelua ei käydä, kun ihminen palauttaa itsensä takaisin todellisuuteen. On kaksi minää, joista toinen valitaan mestariksi, joka se jo on – luoja. Ego pelkää tätä kuollakseen, sillä kirjaimellisesti – sen valtakausi päättyy kokonaisuudessaan siihen. Armo liittyy tähän kuolonhuutoon. Se on viimeinen askel. Viimeinen identiteettiongelman ratkaiseva valinta.

On oivallettu, että elämä on uskomattomin unesi, sinä unen sankari
 ja koko maailma pelkkä näytös.
Mitä on todellisuus?
Minä olen X

Kun X jätetään pois, on tehty kohtalokas valinta unien ja todellisuuden välillä. Entinen elämä oli pelkkä haaveiden ja unien konstellaatio – turhanpäiväistä viihdettä minälle, jota ei ole olemassa. Silti Rakkaus sallii kaikki unet, mutta kohtaloan sanelemaan on, että todellisuus korjaa arvojärjestyksen. Se on henkinen matka, joka ei riipu lavasteista, vaan vain ja ainoastaan sisällöstä.

Olevaisuutesi on Jumala
Luova Äärettömyys
Ikuinen Suhde

Tästä Luovaan Voimaan
fiFinnish